Wat is WordPress Litespeed hosting?

WordPress hosting specialist

Kies uit 3 verschillende WP Man WordPress hosting pakketten. Het installeren zit gratis bij ons inbegrepen en gebeurt volledig automatisch. Het enige wat je nog zelf nog hoeft te doen, is je sitenaam ingeven. Hierna kun je meteen aan de slag met jouw website. Dat is zelfs nog korter dan 2 minuten! Ook over WordPress core updates en backups hoef je jezelf niet druk maken. Of certificaten. Deze regelen wij namelijk voor jou. Heb je al een site ergens anders gehost? Geen punt, wij verhuizen deze gratis.

Een snelle hosting geeft je meer bezoekers en je bezoekers blijven langer op je site. Kies een pakket op maat. Met een eenvoudige website of kleine winkel is de basis fast voldoende. Krijg je meer artikelen in de winkel en bezoekers kies dan voor business. Met heel veel artikelen met heel veel bezoekers en veel bezoekers tegelijkertijd kies je voor NVME business hosting. Easy!

 • Domeinnaam registratie
 • WordPress cloud webhosting
 • Shared SSD hosting en Dedicated NVME servers
 • High-end VPS hosting
 • Managed diensten
 • Maatwerk, Plugins en Debugging
 • WordPress Malware verwijderen en verhuizingen
 • Litespeed, CDN, PHP opcode en Varnish

Waarom is goede WordPress hosting belangrijk?

Waarop selecteer je jouw provider?

Of je nu al wat weet over websites, techniek en hosting of niet, je wilt geen ellende. En dus wil je een hostingprovider die aansluit bij jouw wensen en liefst nog een beetje meer. Sterker nog, waarschijnlijk weet je zelf ook nog niet wat jouw wensen zijn, omdat het niet echt jouw materie is. Dus helpen we jou om een aantal punten op een rijtje te zetten, zodat je er eens goed over na kunt denken welke belangrijk zijn en in welke mate.

Checklist WordPress webhosting

Deze punten helpen jou naar de beste webhosting voor jouw WordPress website. Hierbij mag je gerust zelf keuzes maken en punten negeren. Het beste advies dat we je kunnen geven is om wel voor jezelf te bepalen welke punten jij echt heel belangrijk vindt. Daarnaast is het niet verkeerd de andere punten ook te onderzoeken, je weet maar nooit…

Let bij de keuze voor je webhost op:

 • Specialisatie in of in ieder geval kennis van WordPress: als er iets is met je website, heb je niks aan een hostingpartij die verwijst naar een ander zonder duidelijk te maken wat er mis is en waarom het niet aan de hosting ligt. Grondige kennis van WordPress is essentieel in crisissituaties. 
 • Backups: hoe vaak maken ze een backup en hoe lang worden de backups bewaard? 
 • Snelle servers: hoe lang wacht jij tot een webpagina laadt? Waarschijnlijk maximaal een seconde of 3. Je wilt geen bezoekers verliezen door een trage website en snelle servers liggen daaraan ten grondslag. En dat heeft ook positieve invloed op jouw posities in Google. Gebruiken ze wel enterprise SSD schijven en technieken zoals litespeed en vanish?
 • Bereikbaarheid van de helpdesk: als je een goede hostingprovider hebt, heb jij de supportdesk waarschijnlijk nauwelijks nodig. En áls je ze nodig hebt, is het wel fijn als ze er zijn wanneer jij ze nodig hebt. Dus ook buiten kantooruren. Daarbij is het ook prettig als je ze kunt bellen en niet hoeft te wachten tot ze reageren op je supportticket of chatbericht als je het nodig hebt. 
 • Beveiliging: wat doet een webhost aan beveiliging tegen kwaadwillenden? Jij zou je niet bezig moeten houden met het voorkomen van hacks, dat is een specialisme dat bij jouw hostingprovider hoort te liggen. Deze zorgt voor een login die niet zomaar te hacken is en installeert waar nodig enkel de hoognodige plugins voor de beveiliging van jouw WordPress website. 
 • SSL-certificaten: hoewel dit ook met veiligheid te maken heeft, is dit niet per se hetzelfde als de beveiliging. Met een SSL-certificaat voorkom je vooral dat kwaadwillenden de gegevens kunnen onderscheppen die je websitebezoeker met je deelt. Eigenlijk zou SSL standaard moeten zijn en een goede webhost levert dus standaard hosting met SSL aan. 
 • CDN mogelijk: om jouw website nog wat sneller te maken kan een Content Delivery Network (CDN) de oplossing zijn. Met name wanneer je bezoekers vanuit verschillende landen krijgt, is een CDN wel zo prettig. Zware bestanden zoals afbeeldingen worden dan gehost op servers in het land van jouw bezoeker, wat zorgt voor een snellere laadtijd van jouw webpagina’s. En die snelheid vinden we belangrijk toch? 
 • Gratis verhuisservice: wanneer je een bestaande website naar een andere hostingprovider verhuist, kan er het nodig misgaan. Doet jouw nieuwe provider dat, dan hoef jij je daar geen zorgen over te maken. Zij zorgen voor backups en een vlekkeloze verhuizing. In het gunstigste geval zelfs zonder extra kosten. 
 • Optimalisatie van jouw website: naast snelle servers is een technisch optimale website ook van belang voor een goede laadtijd. Een webhost met kennis van WordPress weet op welke punten een website technisch nog verbeterd kan worden. Wat als ze die optimalisatie ook nog eens kosteloos voor je doen wanneer je voor hen kiest? 
 • Besturingssysteem van de servers: zoals jouw computer draait op een besturingssysteem, doen servers dat ook. Die bepalen net als bij een computer de snelheid, stabiliteit en prijs. Vraag de hostingprovider waar de servers op draaien en waarom. 

Je ziet, er valt wat te kiezen wanneer je een (nieuwe) hostingprovider zoekt. Bepaal zelf waaraan de beste WordPress hosting voor jou moet voldoen en bevraag een aantal partijen die jou aanspreken. Vraag ze ook eens of ze een testkopie van jouw website op hun servers willen draaien om zo de snelheid te kunnen vergelijken. 

WP Man Supersnelle Litespeed hosing

Laat je niet blind maken met cijfertjes

Grote kans dat partijen die je benadert jou willen overtuigen met cijfertjes. Ze kunnen zeggen dat ze de snelste WordPress hosting van Nederland hebben. Misschien zijn ze dat ook, maar wees kritisch en vraag door. Zijn werkelijk alle hostingproviders getest en hoe is die steekproef gedaan? Datzelfde geldt voor andere cijfertjes of zelfs awards, die je soms gewoon kunt kopen. Beoordeel ook dat soort dingen kritisch. 

Wat zeggen reviews?

Reviews van klanten zijn natuurlijk heel prettig. Als het goed is, zie je dan ook kritische reacties en kun je daarop jouw beslissing baseren. En realistisch gezien kunnen ook reviews gekocht worden. En vergeet niet dat er ook veel klanten reviews zullen achterlaten die geen ervaring hebben met andere webhosts. 

Onze tip: maak een longlist en kijk of je daar een shortlist van kunt maken op basis van bovenstaande punten. Onderzoek dan de reviews voor deze hostingproviders op zoveel mogelijk verschillende reviewplatforms. Zitten er grote verschillen in de gemiddelde beoordeling, dan is dat reden om dat nog verder uit te pluizen. 

Test het zelf

Eigenlijk weet je pas echt of een webhost de beste voor jou is wanneer je het zelf ervaart. Natuurlijk kun je anderen vragen wie zij aanbevelen, daarbij is de vraag of de eisen die jij stelt dezelfde zijn als de anderen stellen. Het mooist is als je zelf kunt testen hoe een webhost bevalt. Wij bieden we jou sowieso een gratis test aan om de snelheid van onze servers te ervaren.

Test nu gratis en vrijblijvend

Vind nu de beste WordPress hostingprovider voor jouw website

Je hebt dit artikel tot het einde toe doorgenomen? Dan ben je vast echt aan het onderzoeken wat de beste WordPress hostingprovider is voor jouw website. Met deze punten moet je die kunnen vinden. Heb je toch nog vragen of opmerkingen, neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.

Succes met je zoektocht!

1 thought on “Wat is WordPress Litespeed hosting?”

 1. Sinds kort zijn wij met overgestapt van fast naar business. De site wordt steeds groter en begonnen tegen de limiet aan te komen bij fast. We krijgen steeds meer bezoekers en contacten. Met Business loopt het nu allemaal weer soepel. We hadden toch al een behoorlijke site met fast hosting en dat ging uitstekend. Nu blij met business. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Wij zijn sowieso blij met onze WP Man site!

  Gr, Rick

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top