Top 10 Tips voor meer bezoekers naar je website te krijgen met een Google bedrijfsaccount

Volg de 10 gratis tips om meer bezoekers naar je website of webwinkel te krijgen met een google account. Abonneer je op de nieuwsbrief van The WP Man met 9 andere tips voor betere posities én dus uiteindelijk meer omzet. Maak eerst een google en/of een bing bedrijfs account aan wanneer je deze nog niet hebt. Dit verhoogt je vindbaarheid bij deze zoekmachines enorm. De Google Site Kit plugin van Google en de Yoast SEO plugin zijn bij ons standaard geinstalleerd bij The WP Man Managed Litespeed hosting WordPress CMS. Koppel deze eenvoudig aan je google bedrijfsaccount. Dat doe je met de Site kit plugin voor Google Analytics, Webmastertools en evtueel Adsense en de Tagmanager. Het klinkt overigens allemaal een stuk complexer dan het in praktijk is.

Heb je het Google en Bing account gekoppeld? Dan krijg je ineens veel meer informatie over je site.

Zoals het aantal bezoekers, waar ze vandaan komen, hoelang ze gemiddeld op je site blijven en wat hebben ze gezocht waardoor ze op jouw site terecht zijn gekomen. Hoe pakkend is de tekst én pagina die mensen in het resultaat zien na een zoekopdracht. Zoek eens met google naar een belangrijk zoekwoord voor jou. Zie je je bedrijf al staan op de eerste pagina? Niet? Ga dan naar de tweede pagina van Google. Nog niet? Derde pagina dan? Yes! Maar die derde pagina is niet meer interessant.

SEO, ook met een Google account voor bedrijven. Maak er gebruik van.

Je zult moeten meedraaien op de eerste pagina, anders tel je niet meer mee.

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan want er zijn vast honderden zo niet duizenden websites met dezelfde zoekwoorden. En die willen natuurlijk allemaal op de eerste pagina staan! Lukt niet altijd ineens, want als er een groot aanbod is van sites met dat zoekwoord of zoekwoord combinatie dan is er veel concurrentie. Zoekmachines zijn slim, steeds slimmer eigenlijk. En dat is maar goed ook want zo kun jij jezelf helemaal profileren. Je kunt producten, foto’s en info toevoegen aan je Google account met slimme links en aanbiedingen naar je site. De teksten en gebruikte zoekwoorden zijn zeer relevant voor het resultaat en je posities. ook voor je lokale vindbaarheid.

Leuk verhaal maar hoe werkt het nu precies?

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om dit snel door The WP man te laten uitvoeren. En je in praktijk even wat voorbeelden te laten zien en waarom het goed werkt. Manipuleer je dan? Nee hoor, de zorgt alleen voor de juiste informatie op de juiste plek. Zo maak ikzelf altijd een goede start voor nieuwe websites voor bedrijven. Er zijn verschillende bedrijfsaccounts, zo heb je ook een apart account voor b.v. muzikanten.

Schrijf je gratis in voor The WP Man WordPress News voor meer informatie

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top